Vergeten hond: Soof

Het inspirerende verhaal van Soof

Soof de vergeten hondSoof, een unieke kruising tussen een Aussie (Australian Shepherd) en een Golden Retriever, heeft in haar jonge leven al heel wat uitdagingen overwonnen. Geboren bij een broodfokker en de eerste twee maanden in een kenneltje doorgebracht, begon haar reis vol onzekerheid. Een gezin dat op zoek was naar een leuke huishond kocht haar, maar ze onderschatten wat het betekent om een hond te hebben, vooral een actieve Aussie.

Bijtgedrag
Soof’s bijtgedrag werd een punt van zorg. Er was echter een duidelijke reden: ze leed aan giardia, een pijnlijke darmparasiet die haar veel ongemak bezorgde. Ondanks behandeling door de dierenarts bleef ze bijten. Op dat moment was Soof geen kleine pup meer, maar een vier maanden oude, sterke hond. Een voedselallergie werd ontdekt, wat vaak voorkomt bij honden uit broodfokkerijen. Goede fokkers nemen de tijd om ouderdieren zorgvuldig te selecteren en testen op ziektes, wat de kansen op gezonde nakomelingen vergroot.

Voedselallergie
Soof’s voedselallergie bleef een uitdaging, en haar eigenaren konden haar bijtgedrag niet meer beheersen, ondanks professionele hulp. Gelukkig kreeg ze een nieuw begin bij Hond Veilig Nederland, waar ze nooit heeft gebeten en meteen op een geschikt dieet werd gezet. Dit dieet lijkt te werken, waardoor Soof geen buikpijn meer heeft.

Passend thuis
Honden met buikpijn kunnen prikkelbaar en zelfs agressief worden, maar het gebeurt niet met opzet. Het is eerder een uiting van hun ongemak. Soof is nu in goede handen en haar buikproblemen lijken onder controle. Het is tijd om voor haar een liefdevol en passend thuis te vinden.

Geweldige metgezel
Als je Soof een thuis kunt bieden, moet je bedenken dat Aussies actieve honden zijn die mentale en fysieke uitdagingen nodig hebben. Het is ook nodig om extra te investeren in hypoallergeen voer, omdat Soof een voedselallergie heeft. Maar in ruil daarvoor krijg je een geweldige metgezel die je een gelukkig leven zal schenken.

Nieuw hoofdstuk
Overweeg Soof een kans te geven en contact op te nemen om te zien of zij jouw nieuwe trouwe metgezel kan worden. Samen kunnen jullie een nieuw hoofdstuk beginnen en een liefdevol verhaal schrijven.

Unieke webinars

Vergroot je kennis en help verwaarloosde honden als Soof.