Belastingvoordeel

Schenken aan HondVeiligNederland met belastingvoordeel!Fiscaal voordeel met jouw gift aan Stichting Alert

Het is geweldig dat je geïnteresseerd bent in schenken aan Stichting Alert en de impact die jouw schenking kan hebben op ons werk.

Jouw vrijgevigheid kan worden beloond, niet alleen met het gevoel dat je echt een verschil maakt in het leven van honden, maar ook met belastingvoordelen. Je gift aan Stichting Alert kan fiscaal aftrekbaar zijn. Hier zijn enkele essentiële punten om in gedachten te houden.

Losse giften

Als je van plan bent om een eenmalige gift te doen aan Stichting Alert, kan deze mogelijk fiscaal aftrekbaar zijn. Er zijn drempelbedragen en maximale bedragen gebaseerd op jouw inkomen. Actuele gedetailleerde informatie over deze regelingen vind je op de website van de Belastingdienst.

Periodieke schenkingen

Als je bereid bent Stichting Alert gedurende minstens vijf jaar te steunen met een vast bedrag, kan een periodieke schenking fiscaal nog gunstiger zijn voor jou. In tegenstelling tot losse giften, ben je bij periodieke schenkingen niet gebonden aan een drempelbedrag. Houd er wel rekening mee dat er een maximumbedrag geldt voor de aftrekbaarheid. Actuele informatie over deze schenkingsmethode op de site van de Belastingdienst.
Formulier Belastingdienst voor periodieke schenkingen

ANBI-status

HondVeiligNederland heeft de ANBI status; schenken met belastingvoordeel is mogelijk.Het is belangrijk om te weten dat fiscale aftrekbaarheid vereist dat je jouw gift doet aan een ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Goed nieuws: Stichting Alert heeft de ANBI-status, wat betekent dat jouw gift volledig ten goede komt aan onze missie om honden te helpen. Dit betekent ook dat er geen schenkbelasting wordt betaald over jouw donatie.

RSIN-nummer

Om jouw gift fiscaal te kunnen aftrekken, dien je het RSIN-nummer (Rechtspersonen Samenwerkingsverbanden Informatie Nummer) van Stichting Alert te vermelden. Het RSIN-nummer van Stichting Alert is 851413481.

Met jouw steun kan Stichting Alert doorgaan met hun waardevolle werk voor honden en de maatschappij. Het is geweldig om te zien hoe jouw bijdrage het verschil kan maken en tegelijkertijd fiscale voordelen oplevert.

Mocht je nog meer vragen hebben of meer informatie willen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Stichting Alert of de Belastingdienst. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de wereld om ons heen.

Contact