puppy training

 

Puppy training

Puppy training – contact maken tussen hond en baas.

​Contact maken

In de puppycursus leren jij en je hond de basis. We werken op een positieve manier. Het begint met contact maken met je hond, en omgedraaid: dat de hond contact zoekt met jou. Dat contact maken belonen we veel waardoor we de hond conditioneren: contact maken is fijn! Vanuit contact is het leren veel makkelijker: wandelen aan de lijn, zit, lig, blijf, hier en leuke spelletjes.

Wat vertelt je hond

Puppy training

Tijdens de training leren we je de signalen van je hond te herkennen, terwijl de pup leert rustig op zijn kleedje te blijven.

Daarnaast besteden we veel tijd om je te leren wat jouw hond je vertelt: wanneer ervaart je hond stress, welke signalen kan de hond dan laten zien (en dat zijn veel meer signalen dan de haren rechtop zetten (borstelen) of de staart tussen de poten die je waarschijnlijk wel kent. En nog belangrijker; hoe kun je de stress die de hond laat zien weer op een gezonde/acceptabele manier verminderen. Want stress die zich opbouwt moet je hond weer kwijt, desnoods zet de hond daarbij uitvallen en bijten in. En wat zijn de positieve karaktereigenschappen en de valkuilen van jouw type hond, jouw ras, en hoe kun je daar het beste mee omgaan?

Puberteit

Alleen een puppycursus is vaak onvoldoende om je hond tot een fijn en betrouwbaar maatje te vormen. Al snel komt zijn puberteit er aan. Dat is het moment dat veel mensen vastlopen met hun hond. Lekker door blijven trainen zorgt er voor dat ongewenst gedrag snel kan worden bijgestuurd, je je frustraties over je lastige puber snel kan delen.

Aanmelden


Houd er rekening dat de pup na de 2e enting welkom is. De definitieve startdatum wordt door ons bevestigd.


Vanaf

Geschikt vanaf 9 weken (na de 2e enting).

Lesdag
Zaterdag 10 uur

Locatie
Voetbalveld de Beemte
Beemterweg 28
Beemte
ingang tegenover het Dorpshuis

Kosten
€ 150 voor 10 lessen, deze mogen opgemaakt worden in 3 maanden

 

< Terug naar hondentraining