Badges: Verifieerbare referenties

Verifieerbare referenties voor persoonlijke groei

BadgeCollectBij Hond Veilig Nederland hechten we grote waarde aan voortdurende persoonlijke groei. Het ontwikkelen van sociale vaardigheden, zelfinzicht, werkethiek en samenwerking vormt de kern van onze visie. Deze essentiële extra kwaliteiten en vakspecifieke kennis belonen we met digitale badges via BadgeCollect.

Wat zijn badges en waar staan ze voor?
Digitale badges zijn waardevolle en controleerbare erkenningen die de eigenaar identificeren aan de hand van ingebouwde informatie over hun vaardigheden en prestaties. Elke badge is gekoppeld aan de uitgevende instantie, waardoor ze flexibel ingezet kunnen worden om bekwaamheden en prestaties te accrediteren. Dit biedt niet alleen inzicht in je eigen groei maar fungeert ook als waardevol referentiepunt voor potentiële werkgevers, verder dan traditionele certificaten kunnen.

BadgeCollect: Centralisatie van verdiensten
BadgeCollect, een innovatieve applicatie, fungeert als de centrale hub waar al je verdiende badges samenkomen in één overzichtelijk profiel. Hier heb je volledige controle over welke badges je openbaar presenteert en welke je privé houdt. In principe kan bijna iedereen badges aanmaken die voor iedereen beschikbaar zijn op BadgeCollect.

Betrouwbaarheid als kernwaarde
Bij BadgeCollect zijn alle deelnemende organisaties officieel geverifieerd, wat betekent dat malafide partijen geen valse badges kunnen creëren namens anderen. Bovendien stelt BadgeCollect verschillende organisaties in staat om een badge goed te keuren, ook wel bekend als een ‘endorsement’. Dankzij het gebruik van blockchain-technologie gebeurt dit op een betrouwbare manier, waardoor de badge feitelijk een referentie wordt voor de competenties, vaardigheden of kennis waarvoor deze is uitgereikt. Dit maakt een portfolio met badges gemakkelijk verifieerbaar en betrouwbaarder dan een traditioneel CV.

Een flexibele leerroute voor iedereen
Badges zijn uiterst flexibel in te zetten. Het behalen van een badge is niet beperkt tot het succesvol voltooien van een cursus; het kan ook inspelen op zichtbaar gedemonstreerde competenties, zoals proactieve communicatie of kritisch denken tijdens de cursus. Bovendien kunnen badges worden gebruikt als een motiverend hulpmiddel. Indien de criteria voor een bepaalde badge te uitdagend zijn, kan een opstapbadge worden gecreëerd om de weg naar de hogere badge te vergemakkelijken. Dit persoonlijke leertraject biedt iedereen de kans om gemotiveerd verder te groeien.

Deel je succesverhalen
Badges zijn digitaal en eenvoudig te delen via sociale media. Met slechts een paar klikken in je BadgeCollect-profiel kun je jouw badges delen en op een betrouwbare manier aan anderen je vaardigheden tonen.

Vrijwilligerswerk

Wil je jouw talent en passie inzetten voor een nobel doel? Sluit je aan bij Hond Veilig Nederland en ontdek hoe jij kunt bijdragen aan het welzijn van honden en mensen. Vrijwilligers zijn de ruggengraat van onze organisatie, en we heten iedereen met unieke vaardigheden welkom. Word vandaag nog een positieve kracht in onze missie!

Stage

Stage lopen bij Hond Veilig Nederland (onderdeel van Stichting Alert): Dé kans om je talenten te ontplooien, ongeacht je achtergrond. Ontdek onze erkende MBO-stageplekken en grijp snel je kans voor professionele groei!

Help ons!

Maandelijks krijgen we meer dan 150 aanvragen, waarvan we maar een fractie kunnen helpen. Met jouw steun kunnen we op zoek naar een grotere locatie.