hierkomen

Kom je, Fikkie?

Dat is een effectieve manier om je hond te roepen; hij luistert altijd. Een utopie, maar wil je dat jouw hond wel betrouwbaar naar je toe komt? Dan is investeren in training essentieel. Onze ‘hierkom-lessen’ bieden inzicht in de triggers die je hond ervan weerhouden te komen, leren je de beste motivaties om hem wel te laten komen, en hoe je de omgeving kunt benutten om gehoorzaamheid te belonen. Stap voor stap leren we je om in steeds uitdagendere situaties te trainen.

Ga je samen met ons deze uitdaging aan?

Onze gedreven trainers staan klaar om je te begeleiden. Een hond die direct komt als hij geroepen wordt, ervaart een wereld van vrijheid. Dit zorgt voor gemak en vermindert stress voor zowel jou als je hond. Wist je dat de manier waarop je een beloning geeft al een wereld van verschil kan maken? Beloningen gaan namelijk verder dan alleen hondensnoepjes!

Deze cursus kan los gevolgd worden, maar sluit naadloos aan bij onze cursus dieren jagen, die voorafgaand aan de ‘hierkom-cursus’ gevolgd kan worden. Echter, het volgen van beide cursussen tegelijk kan uitdagend zijn vanwege de vereiste thuisoefeningen.

Voorkom € 500 boete

In Nederland mag een hond alleen loslopen als hij gehoorzaam is. Dit betekent direct terugkomen bij roepen, niet achter wild, vee, fietsers, paarden, enz. aan gaan. Hij mag geen overlast veroorzaken voor andere mensen en honden. Helaas voldoet het merendeel van de honden in Nederland niet aan deze eisen, waardoor ze eigenlijk niet los mogen lopen.

Wist je dat een hond die achter vee of wild aangaat, theoretisch gezien door een boswachter neergeschoten mag worden? Gelukkig gebeurt dit in de praktijk zelden tot nooit. Maar er kan wel een boete van 500 euro worden opgelegd.

Cursus

Hierkomen bestaat uit 4 lessen, waarin we de theorie en oefeningen behandelen. Zoals bij iedere cursus geldt dat zelf thuis oefenen noodzakelijk is voor succes.

Ja, ik wil dat mijn hond komt als ik roep!


De definitieve startdatum wordt door ons bevestigd. Dit kan soms afwijken.


Vanaf
> 20 weken

Lesdag
Zaterdag – 4 lessen van 1 tot 2 uur

Data en tijden
Lesdagen:
3 augustus – 15.15-16.15 uur
17 augustus – 14.45-16.15 uur
7 september – 13.00-14.30 uur
28 september – 14.15-16.15 uur

Locatie
Voetbalveld de Beemte
Beemterweg 28
Beemte
ingang tegenover het Dorpshuis

Aantal deelnemers maximaal
8 deelnemers (2 instructeurs)

Kosten
€ 175

< Terug naar themalessen