Onze werkwijze

Trainen voor herplaatsing; boswandeling Een nieuwe kans voor honden

Soms komt het voor dat een hond niet meer goed bij zijn eigenaar past. De redenen kunnen divers zijn, van onverenigbaarheid tussen baas en hond tot gedragsproblemen of veranderingen in de persoonlijke omstandigheden van de eigenaar. Hond Veilig Nederland staat klaar om deze honden een tweede kans te bieden, vooral als ze extra zorg en aandacht nodig hebben, wat niet altijd mogelijk is in reguliere asielen.

Speciale zorg

Onze focus ligt op honden die speciale zorg vereisen, zoals zwangere teven die een rustige plek nodig hebben om hun pups ter wereld te brengen en hen te ondersteunen bij de opvoeding. We staan ook klaar voor jonge honden die nog gesocialiseerd moeten worden, honden met gedragsproblemen en diegenen in noodsituaties die dringend opvang nodig hebben.

Werkwijze

Bij Hond Veilig Nederland hanteren we enkele principes voor de opvang en herplaatsing van honden:

  • We beoordelen de aankomende honden op zowel gedrag als gezondheid en stellen een plan van aanpak op.
  • We zijn transparant over de gezondheid en het gedrag van honden in opvang. We delen regelmatig updates op onze website en socials, ondersteund door foto’s en video’s.
  • We investeren in training om de herplaatsingskansen van de honden te vergroten.
  • Onze honden worden gehuisvest in groepen waar mogelijk, wat een positieve invloed heeft op hun sociale vaardigheden.
  • We hechten waarde aan het vinden van de juiste match tussen hond en nieuwe eigenaar en laten honden altijd eerst twee weken op proef mee naar huis gaan.
  • We bieden nazorg en, indien nodig, gedragsbegeleiding bij de plaatsing bij een nieuwe eigenaar.

Toegewijde verzorgers

Tijdens hun verblijf bij ons, zijn we voortdurend bezig met het welzijn van de honden. We bieden een huiselijke omgeving met toegewijde verzorgers die elk maximaal vier honden onder hun hoede hebben, waardoor er voldoende persoonlijke aandacht is. Nieuwe honden worden snel in contact gebracht met de reeds aanwezige honden, wat bijdraagt aan een warme en veilige sfeer. Diverse medewerkers nemen deel aan activiteiten zoals wandelen, spelen en training, waardoor Hond Veilig Nederland honden vaak goed met mensen overweg kunnen.

Trainen op elke locatie met opvanghonden

Verrijking

Naast een comfortabel verblijf bieden we ook verrijking aan honden, afgestemd op hun individuele behoeften. Dit omvat training in verschillende situaties, zwemmen, suppen, fietsen, denkspelletjes en speuren. We begrijpen dat niet elke vorm van verrijking voor elke hond geschikt is, en we passen dit maatwerk toe om te bepalen wat het beste bij elke hond past.

Prikkels verwerken

Rust is ook essentieel, en we hebben benches voor honden om in alle rust te rusten en de prikkels van de dag te verwerken. We zorgen ook voor het juiste dieet voor elke hond, omdat we hebben gemerkt dat veel gedragsproblemen voortkomen uit pijn, waaronder buik- en gewrichtspijn.

Hoewel onze huidige locatie beperkt is, proberen we altijd drachtige teven en pups tot vijf maanden op te vangen. In noodgevallen bieden we spoedhulp en proberen we snel oplossingen te vinden, hoewel hier extra kosten aan verbonden zijn.

Herplaatsing

Bij Hond Veilig Nederland zetten we ons in voor het welzijn en de herplaatsing van honden, en we staan klaar om binnen onze mogelijkheden elke hond een nieuwe kans te bieden. Samen creëren we een betere toekomst voor deze viervoetige vrienden.

Spreekt deze werkwijze aan en heb je hulp nodig? Neem contact met ons op.

Recent geplaatste honden

Help ons!

Maandelijks krijgen we meer dan 150 aanvragen, waarvan we maar een fractie kunnen helpen. Met jouw steun kunnen we op zoek naar een grotere locatie.

Partners en sponsoren