dieren jagen voorkomen

Themales dieren jagenSamen jagen

Heeft jouw hond een natuurlijke drang om op vogels, eekhoorns, konijnen, of ander wild te jagen? Misschien merk je dat er zelfs (overmatige) interesse is voor schapen, paarden of ander vee of dichterbij huis katten of de loslopende kippen van de buren?  Wil jij ongelukken voorkomen en de band met je hond versterken, dan is deze themales over samen gewenst jagen perfect voor jou.

Geschikte spellen voor elk jaagtype

In deze unieke lessen duiken we diep in de gedragsketen van het jagen en transformeren we deze keten tot boeiende spelsessies die je samen met je hond kunt ervaren. Elk spel is zorgvuldig ontworpen om aan te sluiten bij de verschillende jaagtypen. Stel dat je hond graag naar ratten graaft – wat kun je dan doen om te zorgen dat ze hun natuurlijke instincten op een positieve manier kunnen uiten? En als je een zichtjager hebt, welke spelletjes zijn dan geschikt zodat je hond andere dieren geen kwaad doet?

Beproefde methode

Bovendien behandelen we hoe je om kunt gaan met situaties waarin je hond zijn neus achterna gaat en uit het zicht verdwijnt. Onze beproefde methode, afkomstig uit het buitenland, heeft haar effectiviteit bewezen in het begrenzen van ongewenst jachtgedrag. Het is niet de bedoeling om je hond te laten jagen op andere dieren, maar om jou te leren hoe je dit gedrag kunt ombuigen naar een positieve vorm van samen ‘jagen’.

Verantwoord loslopen

Het is belangrijk om te benadrukken dat dit geen snelle oplossing is, maar ook geen langdurig plan van tien jaar. Als je wilt dat je hond ook los van de lijn (wilde) dieren met rust laat en in elke situatie gehoorzaam is, dan raden we je aan om ook onze hierkom-cursus te volgen na de themalessen.

Instinct in goede banen leiden

De focus ligt op het opbouwen van een diepere band tussen jou en je hond. Kom en ontdek samen met ons hoe je de natuurlijke instincten van je hond kunt kanaliseren naar activiteiten die jullie band versterken en jullie relatie nog specialer maken.

Cursus

Dieren jagen voorkomen bestaat uit 4 lessen van 2 uur, waarin we de theorie en oefeningen behandelen. Zoals bij iedere cursus geldt dat zelf thuis oefenen noodzakelijk is voor succes.

Deze activiteit valt onder seeking en jachtspelletjes.

Ja, ik wil dieren jagen ombuigen naar gewenst jagen!


De definitieve startdatum wordt door ons bevestigd. Dit kan soms afwijken.


Vanaf
> 20 weken

Lesdag
Zaterdag – 4 lessen à 2 uur

Data en tijden
Lesdagen:
15 juni – 13.00-15.00 uur
29 juni – 13.00-15.00 uur
20 juli – 13.00-15.00 uur
27 juli – 13.00-15.00 uur

Lesdagen:
10 augustus – 13.00-15.00 uur
24 augustus – 14.15-16.15 uur
7 september – 14.45-16.45 uur
21 september – 14.15-16.15 uur

Locatie
Diverse locaties in de regio Apeldoorn

Aantal deelnemers maximaal
12 deelnemers (2 instructeurs)

Kosten
€ 195

< Terug naar themalessen