Dierenarts training

Onvoorspelbaar

Veel honden lijken goed te luisteren, kennen tal van trucjes, maar gedragen zich soms onvoorspelbaar bij de dierenarts. Maar kun je eigenlijk wel spreken van ‘misdragen’ als ze nooit geleerd hebben hoe ze zich moeten gedragen? Veel eigenaren zijn zich niet bewust van wat er van hen en hun hond wordt verwacht.

Vertel je hond wat er komt

Wij willen je graag helpen om je hond beter voor te bereiden op bezoeken aan de dierenarts. Net zoals mensen, hebben honden de neiging om het ergste te verwachten. Als er ooit iets vervelends is gebeurd bij de dierenarts, zal de hond dat elke keer opnieuw verwachten. Hoe geweldig zou het zijn als je je hond kunt vertellen wat er gaat gebeuren en als je hond jou begrijpt? Dat is mogelijk! Het lijkt misschien zweverig, maar honden kunnen maar liefst 2500 verschillende commando’s en verzoeken onthouden. En grote kans dat er nog ruimte is voor nieuwe commando’s. Hiermee kun je je hond uitleggen wat er tijdens het bezoek aan de dierenarts gaat gebeuren.

Verminder ongemak

We hebben al vele honden getraind die angstig of agressief waren bij de dierenarts. Dit is niet alleen fijn voor de hond zelf, maar ook voor de eigenaar, die daardoor beter in staat is zijn hond te ondersteunen en te helpen, waardoor ongemak snel wordt verminderd. Bovendien is het ook prettig voor de dierenartsen. Zij moeten hun werk veilig kunnen uitvoeren.

Wordt jouw hond de favoriete patiënt van de dierenarts?

Wij helpen je graag daarbij. Tijdens onze trainingen komen verschillende aspecten aan bod, zoals nagelverzorging, inspectie van oren en ogen, het toedienen van druppels, luisteren naar de hartslag, fixeren (het tijdelijk in een bepaalde positie vasthouden van de hond), en zelfs het wennen aan een muilkorf of snuitje op een speelse manier.

Urgente hulp

Privélessen zijn ook mogelijk, vooral als iets snel moet gebeuren of als de hond erg angstig is. We hebben al talloze eigenaren geholpen die moeite hadden met het toedienen van oordruppels. Zo hebben we bijvoorbeeld eigenaren van een Franse bulldog geholpen wiens hond een oogoperatie moest ondergaan, maar dat niet kon vanwege zijn angst voor het druppelen van zijn ogen, waarbij hij zijn eigenaren zelfs had gebeten. In slechts 3 sessies hebben we de eigenaren geholpen bij het wennen van hun hond aan een muilkorf en het toedienen van oogdruppels. Hierdoor kon de hond de noodzakelijke operatie ondergaan en kregen de eigenaren de mogelijkheid om de juiste nazorg te bieden.

Ja, ontspannen naar de dierenarts!


De definitieve startdatum wordt door ons bevestigd. Dit kan soms afwijken.
Meerdere antwoorden mogelijk


Vanaf
> 20 weken

Lesdag
Zaterdag – 2 lessen à 1,5 uur

Data en tijden
Serie:
17 augustus (13.00-14.30 uur)
14 september (13.00-14.30 uur)

Locatie
Voetbalveld de Beemte
Beemterweg 28
Beemte
ingang tegenover het Dorpshuis

Aantal deelnemers maximaal
12 deelnemers (2 instructeurs)

Kosten
€ 90

< Terug naar themalessen