Onze historie

Hondenschool Alert is opgericht door mij, Yvette van Veldhuijsen. Ik geef al jaren lang met veel enthousiasme en plezier les onder deze naam. Met een eenvrouwszaak loop je echter ook tegen bepaalde problemen aan, onder andere dat uitbreiden best lastig is. Alles staat of valt met één persoon. In de periode dat ik ziek was de afgelopen jaren, is dit een zware handicap gebleken. Ondanks dat de lessen doorgingen, was het moeilijk om de administratie en alles er omheen in mijn eentje draaiende te houden.

Daarnaast was er al lang de wens om meer honden op te vangen en te herplaatsen. Dit is waar ik uiteindelijk het beste in ben: trainen en hersocialiseren. Maar dan merk je, dat je al snel tegen een grens aanloopt als je dit alleen doet. In het verleden gebeurde het opvangen al enige jaren op zeer klein schaal. Deze opvanghonden kunnen door een beetje meer begeleiding dan in een gewoon asiel weer prima functioneren in de maatschappij. Het gaat dan om honden met wat gedragsproblemen, hele jonge honden of zwangere honden waarbij de zorg en later de socialisatie van de pups natuurlijk super belangrijk is. (Zie ook het verhaal van Kim en haar pups.)

In de tussentijd is er contact geweest met sponsors en fondsen, die enthousiast waren over mijn ideeën van ‘het asiel van de toekomst’, maar terecht zeiden: “Kom maar met een plan en verander je ondernemingsvorm voor meer stabiliteit en continuïteit, dan kijken wij wat we kunnen en willen doen”.Na maanden van voorbereiding is stichting ‘Alert hondenopvang en trainingscentrum’ in het leven geroepen. De stichting staat los van de hondenschool, die gewoon op mijn naam verder blijft gaan. Best spannend: ‘Mijn geesteskindje’ ‘mijn droom’ is ‘onze droom’ geworden. Het is ook moeilijk om dingen los te laten en aan anderen over te laten, maar ook erg fijn. We hebben op dit moment een superteam met veel expertise.

Hoewel ik me er net zo hard voor inzet als voorheen, ben ik slechts algemeen bestuurslid van de stichting. Dit omdat hier mijn talenten niet liggen en ik al druk genoeg ben met het trainen van de opvanghonden en met mijn hondenschool.

Ik denk, dat deze stap nodig was om ‘mijn kindje de opvang’ gezond op te laten groeien in de komende jaren. Ik hoop dat we met het team een stichting neer kunnen zetten die staat als een huis en dat Stichting Alert hondenopvang mag uitgroeien tot een stichting waarbij niet alleen de opvanghonden, maar ook mensen een steuntje in de rug krijgen en zich welkom en veilig voelen. Zo helpen de mensen van de Wending ons met het trainen van de honden. De Wending is een afkickkliniek in Ugchelen die mensen helpt te reïntegreren in de maatschappij.

Stichting hondenopvang: Waar enthousiasme, betrokkenheid en oplossingen op maat nog steeds hoog in het vaandel staan. En een stichting die er wil zijn voor dier en mens!
De hondenschool sponsort de stichting o.a. met trainingen van de herplaatshonden.

Yvette van Veldhuijsen

Onze Missie

Stichting Alert ontwikkelt verschillende activiteiten en voorlichting om het hondenleven te verrijken en zo te werken aan het welzijn van zowel eigenaar als hond.

Een veilig plek bieden waar geoefend kan worden met honden met een randje. Honden met angsten, agressie kunnen enorm verbeteren qua gedrag als ze in een veilige setting kunnen oefenen maar ook hun energie kwijt kunnen op een verantwoorde manier.

Ook oefent de stichting met haar expertise invloed uit op lokale en nationale wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn. Het kan echter zijn dat deze algemene preventieve maatregelen geen directe invloed hebben op het leven van een individuele hond. Als het dan toch “mis” gaat en er kansen zijn in een andere setting vangt de Stichting deze honden op waarbij de te verwachten plaatsbaarheid een belangrijke graadmeter is. En krijgen ze die extra of speciale aandacht.

Deze opvang vindt plaats volgens de eisen die wij stellen aan de opvang van de toekomst (transparantie, opvang in roedel en huiselijke omgeving en intensieve begeleiding). De stichting richt zich bij al haar activiteiten op een bijzondere doelgroep van honden.