Hulpdiensten

HondVeiligNederland: De partner voor effectieve hondengedragsoplossingen

Als medewerker van de politie, brandweer of ambulance kom je geregeld in stressvolle en/of emotionele situaties. Soms betreft het een situatie met een agressieve hond die mogelijk slachtoffers heeft gemaakt. De volgende keer belemmert een hond een hulpactie, omdat hij denkt dat z’n eigenaar”wordt aangevallen” tijdens de hulpverlening. Dan is het fijn om even te kunnen overleggen met een specialist in agressie bij honden.

 

Enkele voorbeelden

  • In geval van een noodsituatie tussen eigen hond en kind staan onze deskundigen de familie in deze heftige periode graag terzijde. Zij zullen in dit soort situaties zeer snel hulp kunnen bieden. Bel ons spoednummer 06 81628076, bij geen gehoor en wachten is absoluut niet mogelijk 06 27337735.
  • Bij casussen waar agressie een rol speelt zijn wij de specialist. Wij kunnen de eigenaar helpen met bijvoorbeeld gedragstraining, een gedragstest en indien er plek is een veilige noodopvang. 
  • Bij casussen waar agressie van de hond een rol speelt zijn wij de specialist. Wij kunnen de eigenaar helpen met bijvoorbeeld gedragstraining of een gedragstest.
  • Veiligheid voor medewerkers is voor ons een speerpunt. Indien gewenst kunnen we advies geven of medewerkers trainen in de omgang met (agressieve) honden in het algemeen of hoe om te gaan met een noodsituatie.

De eigenaresse van een rottweiler wilde een situatie van huiselijk geweld niet verlaten zonder oplossing voor de hond. Na overleg met HondVeiligNederland hebben zij de hond opgehaald en enkele dagen in de opvang gehad.

Politie Utrecht

Spoed telefoon

Heb je als dierenarts, hondenprofessional of hulpverlener met spoed overleg nodig?

06 81628076

Spreek bij geen gehoor een bericht in met naam, telefoonnummer en de vraag. Wij bellen z.s.m. terug.


Voor overige vragen het contactformulier invullen.