Organisatie en Bestuur

Hond Veilig Nederland kan niet bestaan zonder een goed bestuur op de achtergrond. Daarom stellen wij de bestuursleden graag aan je voor.

  • Marco Unger: Voorzitter
  • Sandra van Zeyl: Penningmeester
  • Yvette van Veldhuijsen: Algemeen bestuurslid
  • Danny Holterman: Algemeen bestuurslid
  • Isabelle Sternheim: Algemeen bestuurslid

Yvette van Veldhuijsen

Ik ben Yvette en bestuurslid van Stichting Alert hondenopvang. Ik geloof dat opvangen anders kan dan op dit moment gebruikelijk is in Nederland: een opvang die huiselijk is met méér aandacht voor de hond. Hiermee houd je rekening met waar de hond uiteindelijk weer naartoe moet: de maatschappij.

Mijn visie en ervaring is dat het niet helpt om honden prikkelarm te houden en weinig tot geen contact te laten hebben met andere honden en mensen. Dit levert geen positieve bijdrage aan het herintreden in de maatschappij.

Uit onderzoek blijkt dat veel van het probleemgedrag bij honden een medische oorzaak heeft. Het is belangrijk dat dit eerst goed in kaart gebracht wordt voordat je de hond verder helpt. De belangrijkste graadmeters hierin zijn het welzijn van de hond en het veilig kunnen houden van de hond in de maatschappij. In dit kader vind ik voorlichting geven een belangrijke taak van een opvang. Hoe meer kennis en informatie, des te minder honden dat opvang nodig heeft.

Het mooiste doel wat we kunnen behalen, is het overbodig maken van onze opvang en dat elke hond vanaf de start op de juiste plek belandt.

Helaas zien we de afstand naar de natuur en de dieren vergroten. Dat is jammer. Ik wil hier dan ook graag een verschil in maken. Mens en dier kunnen veel van elkaar leren en elkaar versterken. Met Stichting Hond Veilig Nederland hoop ik  hiermee een verschil te maken voor de toekomst.

Marco Unger

Mijn naam is Marco Unger en ik ben sinds juli 2022 bestuurslid bij Stichting Alert. Ik ben een groot dierenvriend en zet me graag in voor organisaties die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Zo ben ik ook bij Stichting Alert terecht gekomen. Als groot hondenliefhebber voel ik me helemaal thuis en sta volledig achter de missie van de stichting. Ik hoop door mijn bijdrage een verschil kunnen maken voor honden die het niet zo getroffen hebben in het leven.

Isabelle Sternheim

Mijn naam is Isabelle Sternheim en ik ben bestuurslid bij Stichting Alert. Ik ben na mijn studie Antropologie terecht gekomen in de duurzaamheidswereld. Mijn privé- leven wordt gedomineerd door mijn liefde voor honden. Zwarte honden, witte honden, bruine honden, grote honden, kleine honden, werkhonden, schoothonden, rashonden, zwerfhonden, ze hebben allemaal mijn interesse.

De combinatie mens- hond is mijns inziens een gouden combinatie maar daar kan ook veel fout gaan. Meestal door onvoldoende kennis en/of vooroordelen van de mens. De hond trekt dan meestal aan het kortste eind. Ik zet mij graag in voor Stichting Alert waar dagelijks dieren binnenkomen die zonder voldoende aandacht en onderzoek tussen wal en schip vallen. Trots dat ik via Stichting Alert, een organisatie die zich baseert op inzichten uit de wetenschap en ervaring een steentje kan bijdragen.

Sandra van Zeyl

Mijn naam is Sandra van Zeyl en ik kom uit Apeldoorn. Ik ben opgegroeid met dieren en ben 6 jaar geleden bij Stichting Alert terecht gekomen. 

Het betekent veel voor mij om samen met andere gepassioneerde vrijwilligers ons in te zetten voor de honden die bij Stichting Alert aangemeld worden, met als doel met veel aandacht en grondig onderzoek deze weer een mooie toekomst te bieden!