Humane zorgverlening

HondVeiligNederland: De partner voor effectieve hondengedragsoplossingen

Ben je werkzaam in de zorg dan zijn er soms situaties bij een cliënt, waarbij het fijn is om even te kunnen sparren met een specialist in agressie bij honden.

 

Enkele voorbeelden

  • Bij de huisartsenpraktijk of SEH komt iemand met bijtwonden, of er zijn al meerdere personen binnen 1 gezin met vergelijkbare verwondingen. Onze deskundigen geven graag advies wat mogelijke oplossingen zijn.
  • Medewerkers voelen zich door de hond bedreigd als ze op huisbezoek gaan. Wij kunnen (online) trainingen geven hoe zij in een dergelijke situatie kunnen handelen, of hoe zij met honden van cliënten om kunnen gaan in het algemeen.
  • De thuissituatie van een cliënt kan reden zijn om te twijfelen aan het welzijn van de hond, waardoor er mogelijk een onveilige situatie voor het hele huishouden ontstaat.
  • Bij casussen waar agressie van de hond een rol speelt zijn wij de specialist. Wij kunnen de eigenaar helpen met bijvoorbeeld gedragstraining of een gedragstest.

Tjonge dat ik maanden bezig ben om een hond geplaatst te krijgen om de kinderen in het gezin waar al zo veel speelt veilig te krijgen. Best bizar!

Onze bevindingen >>

medewerker Raad van de Kinderbescherming

Spoed telefoon

Heb je als dierenarts, hondenprofessional of hulpverlener met spoed overleg nodig?

06 81628076

Spreek bij geen gehoor een bericht in met naam, telefoonnummer en de vraag. Wij bellen z.s.m. terug.


Voor overige vragen het contactformulier invullen.