Hondentraining

Hondentraining

HondVeiligNederland hondenschool traint voor een maatschappij vaardige hond en dat onderscheidt ons van de meeste andere hondenscholen. We trainen op een positieve manier en gebruiken – indien gewenst – een clickerwoord of een clicker.

Lezen van de hond

Naast de ‘gewone lesonderdelen’ als aandacht krijgen, lopen aan de lijn, zit, af, blijf en komen, zijn alle lessen doordrongen van het lezen van de hond. Wanneer ervaart een hond stress, hoe kun je dat zien? En dan natuurlijk de vraag hoe je daarmee om kunt gaan. Want veel stress kan ontaarden in agressief gedrag. We oefenen niet alleen op het oefenveld, maar leren je met hond lopen op de markt, in een drukke winkelstraat, in een winkel en een losloopgebied.

Jouw wensen

We geven trainingen voor pups, jonge honden en gevorderden. We luisteren naar jouw wensen. Wil je richting wedstrijden, dan zijn we strenger op de manier waarop je de oefeningen uitvoert. Heb je problemen met het gedrag van je hond, dan gaan we samen met je aan de slag om dat te verbeteren.

Speellessen

Naast de gehoorzaamheidslessen geven we speellessen. Hierbij ligt de nadruk op honden samen te laten zijn en/of spelen, waarbij we je leren hoe je kunt zien of de hond het spelen fijn vindt en welke signalen de hond geeft om zo incidenten te leren voorkomen. Wij vinden het belangrijk dat je hond leert rekening houden met een andere hond, dat je hond leert kijken naar de lichaamstaal van die andere hond en daarop te anticiperen. Zo leren wij honden veilig bij elkaar in de buurt te zijn.

Samen met jou

Onze training is gebaseerd op up-to-date kennis en onze instructeurs leren jaarlijks bij. We gaan samen met jou op zoek naar de manier van trainen die voor jou en jouw hond het beste past. We zullen gezamenlijk alle successen vieren en wanneer het even wat minder goed gaat zullen we je met raad en daad terzijde staan.

Starten:
Je kunt starten met een pup vanaf 8 weken. Kom je van een andere hondenschool, dan kijken we in welke groep je het beste past. We vragen je om de eerste keer een entingsboekje of titerbewijs mee te nemen.
Instromen kan meteen, we werken met doorlopende lessen. De groepen zijn maximaal 8 groot.

Trainers:
We hebben een goed team van 7 trainers, bestaande uit Yvette van Veldhuijsen, Danny Holterman, Ellen de Nijs, Jacqueline Hack, Jedidja Pruis, Mijke Zeijseink en Emma Zoet. Daarnaast is Yvette ook gedragsdeskundige en VIP instructeur.

Hondentraining

Per groep zijn er maximaal 8 cursisten.

Kosten*:
Je betaalt € 150,- voor 10 lessen, deze mogen opgemaakt worden in 3 maanden.
Als jij en je hond het makkelijk oppakken en jullie beheersen de eindtermen van de cursus, kun je doorstromen naar de volgende cursus. Hebben jij of je hond meer tijd nodig dan is dat geen enkel probleem, je kunt gewoon in deze cursus blijven. Voor ons is niet het aantal lessen een doel, maar het niveau van de combinatie hond en geleider.
* m.u.v. privé training en gedragstraining

Groepsgrootte:
We trainen met maximaal 8 honden in de groep. Per groep zijn er 2 trainers, zodat iedere combinatie optimale ondersteuning krijgt.