trainers

Yvette van Veldhuijsen

Ik ben Yvette en ben trainer bij stichting Alert omdat ik vind dat opvanghonden naast een dak boven het hoofd en een natje & droogje ook training nodig hebben.  En een veilige hechting met mensen en dat bereik je niet door honden in een kennel te huisvesten en er niets mee te doen. Dat bereik je door training, maar ook door gewoon samen te zijn, zonder iets van
elkaar te moeten.  Ik vind het fijn om wat te kunnen betekenen voor baas, hond en omgeving.  De verhalen waar mensen mee komen zijn vaak triest. Trieste persoonlijk omstandigheden. Het is fijn om dan het verschil te kunnen maken.

Het is vaak een hele puzzel om belangen van eigenaar, hond, omgeving, maar ook factoren als pijn, socialisatie etc. en het imago van ‘de hond’  vanuit verschillende standpunten te bekijken.  Het is fijn om onderdeel te zijn van een team zodat je bij de minder leuke kanten
ook steun hebt aan elkaar.  We van elkaar kunnen leren en elkaar scherp kunnen houden. Ik vind zelf de functionele training bijv. praktische vaardigheden voor in huis en dierenartstraining het leukst om te doen.

Jedidja Pruis 

Mijn naam is Jedidja en ik ben sinds maart 2022 trainer bij stichting Alert.
Enkele jaren geleden kwam ik via een bevriende hondencoach in aanraking met het trainen van honden, daar heb ik veel geleerd over communicatie tussen hond en mens. Hierdoor realiseerde ik mij pas hoeveel communicatie van de hond verloren gaat aan de gemiddelde hondenliefhebber, zoals ikzelf, en hoezeer dit tot (grote) frustratie kan leiden voor zowel hond als mens. Het lijkt mij geweldig om een onderdeel van de oplossing hierin te zijn, door behulp van begeleiding, training, eventuele pijnbestrijding en de juiste (voor)kennis. Ik ben dus om deze reden ook begonnen met de opleiding voor Kynologisch instructeur en vrijwilliger geworden bij Stichting Alert. 

Ik heb gekozen voor Stichting Alert omdat ik ontzettend veel leer van Yvette over de zorg en uitdagingen van allerlei verschillende hondenrassen in combinatie met gezondheidsproblemen en gedragsproblemen, het vinden van (creatieve) oplossingen voor training, hoe we hond en mens goed kunnen begeleiden, en zoveel meer. Maar bovenal hoe ik een betere trainer kan worden door ook andere diersoorten te trainen, en door te realiseren hoe niet zwart/wit dit vak is; geen hond of eigenaar is hetzelfde, en daar dien je als trainer rekening mee te houden en op in te spelen. 

Danielle Fama

Ik ben Daniëlle Fama en ben altijd dol geweest op dieren (paarden en honden). Mijn eerste eigen hond was een Duitse herder uit werklijnen, daarna een stel opvanghondjes die tijdelijk bij mij (en mijn man) woonden, gevolgd door een aantal American Staffordshire Terriërs en op dit moment heb ik 2 Hollandse Herdershonden Vera en Mick. Naast dat ik bezig ben met mijn eigen honden ben ik bestuurslid bij de rasvereniging (Nederlandse Herdershonden Club) en als eigenaar van Hondenfocus als instructeur, gedragstherapeut en gedragsbeoordelaar bezig met honden.

Waarom dan vrijwilliger bij stichting Alert? Omdat ik graag een steentje bij wil dragen aan het voorkomen van problemen bij honden en hun eigenaren. En aan  de grote hulpvraag die er is van mensen voor wat betreft agressie en het herplaatsen van de honden die wat meer begeleiding nodig hebben.