Yara

Leeftijd
3 jaar

Geslacht
Teef

Formaat
Middel (35-55 cm)

Land van herkomst
Curacao

Ras: Westpointer
Herplaatskosten: € 300
Reden herplaatsing: Wegens privé omstandigheden
Gecastreerd: Ja
Vacht: kortharig

Thuissituatie

Kinderen: In overleg
Katten: Nee
Honden: Onbekend
Alleen zijn: Ja, een paar uurtjes
Traplopen: Ja
Tuin of erf: Niet noodzakelijk

Karakter

Beweging: Gemiddeld
Aanhankelijk: Ja
Gehoorzaam: Ja
Jachtinstinct: Ja
Allemansvriend: Nee
Speels: Ja
Waaks: Nee

Feiten

Paspoort: Ja
Gevaccineerd: Ja
Gechipt: Ja
Lichamelijke afwijkingen: Nee
Medicijnen: nee
Speciaal voer: Nee
Aandachtspunten: ja (juiste introductie bij andere honden noodzakelijk)
Kan in auto: Ja

Toelichting

 

Yara

Omschrijving

Yara is erg baas gericht. Ze is in het wild geboren en als pup in het asiel gekomen. Ze woont nu bijna 2,5 jaar in Nederland. Vanwege  een veranderde thuissituatie moest ze verhuizen en kwam ze bij ons terecht. 

Yara kan wennen aan onbekende honden. Bij ons kan ze het prima vinden met onze Stafford. Met andere honden kan ze wel overweg, maar introductie en gewenning zijn hier belangrijk. Komt ze onbekende honden tegen wil ze die graag weg blaffen. Wandelen in een losloopgebied waar andere honden naar haar toe kunnen komen is niet haar ding daar wordt ze erg gestresst van. Wij laten haar hier los op overzichtelijke paden waarbij we andere honden kunnen zien aan komen. Ze luistert prima naar het commando ‘hier’.

Yara doet graag spelletjes met haar baas, houdt heel erg van rennen en wandelen dus we denken dat canicross erg leuk voor haar is. Ze is graag bij haar mensen en is een echte zonaanbidster.

Yara kan prima alleen thuis zijn.

Haar nieuwe baas houdt bij voorkeur van wandelen en heeft geen katten. 1 andere hond in huis hoeft geen probleem te zijn, mits goed en geduldig geïntroduceerd. Yara geniet er van in het zonnetje te liggen binnen of buiten dus een thuis is fijn.

Al onze honden gaan niet mee op de eerste date! Schrijf een leuk mail met wat jij hem zou kunnen bieden. Denken wij dat het een voor hem passende situatie zou kunnen zijn dan kunnen we een afspraak maken. Kom rustig kennis maken, ga met haar wandelen etc.. Daarna denken wij er van beide kanten goed over na, het is tenslotte geen broodje van de bakker. Onze insteek is dat nieuwe baas en hond bij elkaar moeten passen en gelukkig moeten worden van en met elkaar. Al onze honden vertrekken met een herplaatscontract met daarin een proefperiode.