sem

Sem, Mechelse herder

Herplaatskosten: € 300

Algemene info
Ras: Mechelse herder
Leeftijd: 1 jaar
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Ja
Formaat: Groot
Vacht: kort

Thuissituatie
Kinderen: ??
Katten: ??
Honden: Ja
Alleen zijn: ??
Traplopen: ??
Tuin of erf: ??
Kan in auto: Ja

Karakter
Beweging: Gemiddeld
Aanhankelijk: Ja
Gehoorzaam: ??
Jachtinstinct: ??
Allemansvriend: ??
Speels: ??
Waaks: ??

Bijzonderheden
Speciaal voer: Ja
Medicatie: Ja

Sem, onze druktemaker

Sem is een 1 jarige Mechelse herder gecastreerde reu. Sem komt uit een nare situatie van onbegrip en mishandeling. Hij is hierdoor onzeker. Sem kan hier prima met de aanwezige honden. Zelfs met de pups van 1,5 kilo, maar onbekende honden daar is hij eigenlijk wat bang voor. Daar gaat hij graag met een grote boog omheen.

Sem is gek op de mensen die hij kent en knuffelt dan wat af. Daar haalt hij veel steun uit.  Bezoek vindt hij reuze spannend. Dit moet dan ook goed begeleid worden anders kan hij van opwinding gaan happen. Niet uit gemenigheid maar omdat hij van de stress zichzelf niet meer goed onder controle heeft. Sem heeft daarbij wel eens een jas kapot gemaakt.  Sem heeft hiervoor ook gedragsmedicatie (dit is niet duur) en wij zijn hem volop aan het trainen om ook in dit soort situaties rustig te blijven. Sem kan prima los mee in het bos. Hij is dan druk met zijn Kong en houdt je goed in de gaten.  Kom je andere honden tegen dan is het kort snuffelen en snel weer door.  Sem vindt de auto erg spannend. Hij blaft in de bench en als hij voorin mag zitten dan hangt hij tegen de leuning aan.

Thuis ligt Sem graag bij je of je nu binnen of buiten aan het werk bent of in de bench om alle prikkels van de dag te verwerken. Hij kan daar zelf ook echt om vragen. Sem is geen hond voor 24/7 in de kennel (welke hond wel?). Sem is ook geen hond voor een druk huishouden of om overal mee naar toe te nemen.  Sem is nog echt een hond die heel veel begeleiding nodig heeft. Sem kent de muilkorf en draagt deze zonder problemen. Dit is hem aangeleerd omdat hij bij stress met zijn metalen waterbak ging gooien. 

Bij Sem is het extra belangrijk dat je de tijd neemt hem te leren kennen en hij jou, zodat je weet waar je aan begint. Sem is geen beginners hond ook geen hond voor mensen met een beetje hondenervaring.  Zo lang wij niet denken “ja dat is een match made in heaven” blijft hij nog gewoon hier in training.  Sem houdt van los lopen in het bos, detectie spelletjes, spelen met zijn Kong, Nina Ottosson spelletjes, lange boswandelingen aan de lijn en trainen. 

Sem krijgt Royal Canin Hypoallergenic voer i.v.m. zijn darmen. Na maanden is hij nu eindelijk van zwaar ondervoed naar netjes op gewicht.

Herplaatskosten € 300Contact

Sem, Mechelse herder

Sem, Mechelse herder

Sem, Mechelse herder

Sem, Mechelse herder