Kangal pups

De boevenbrigade

Hallo, hier de boevenbrigade. Wij zijn kangalpups die zoeken naar een passend thuis. Nee nee niet met zijn allen tegelijk hoor.

Wij zijn geboren op een balkon van 1 x 2 meter waar wij de eerste weken hebben doorgebracht. Niet bepaald een goede start.  Gelukkig mochten wij door bemiddeling van het asiel Vianen naar Stichting Alert hondenopvang. Bij Stichting Alert worden wij namelijk volop getraind, o.a. op lopen aan de lijn en krijgen wij de nodige zorg zoals entingen, ontworming en een chip. Wij zien er veel mensen, vinden het heel gezellig bij de dierenarts, zijn zelfs nagekeken door een dierenfysiotherapeut, gaan met de auto naar het bos en naar plaatsen als winkelcentra. 

Ondanks onze mindere start zijn wij zeer vriendelijk en open naar mensen en hebben het talent om met vee om te gaan. Wij vinden geiten en schapen leuk, jagen er niet achteraan. En wij observeren de omgeving goed. Wij zijn veel buiten maar ook binnen. We doen erg ons best om alle plasjes en poepjes buiten te doen, dat gaat al bijna altijd goed.

Over de kangal in het algemeen: Een kangal is een zelfstandig ras. Een ras wat beschermd wat wij liefhebben en waarmee wij vertrouwd zijn. Dat beschermen kan gaan over je vee, je huis, je kinderen etc. . Dat heeft voor- en nadelen. Zonder duidelijke leiding en grenzen bepalen wij als we groot zijn, zelfstandig wie er wel of niet welkom zijn. Dit is natuurlijk niet wenselijk. Wij worden groot, sterk en zijn voor veel mensen indrukwekkend. Opvoeding is daarom belangrijk. Wij zijn  afhankelijk van verantwoorde baasjes om onszelf en de omgeving veilig te houden. Ja er zijn kangals die je ook als ze volwassen zijn op losloopterrein verantwoord kunt laten loslopen. Bij de meeste is dit een behoorlijk risico nemen op bijtincidenten. Een kangal die zich geprovoceerd voelt kan flinke schade toebrengen. Door goede socialisatie kan je dat risico verminderen maar de genetische basis blijft aanwezig. Je kan je best doen er een sociale labrador van te maken maar het blijft een serieuze hond. Een hond die een fantastische vriend van het gezin kan zijn. Waarbij duidelijk leiding geven niet verward moet worden met een harde hand. 

Een kangal is niet geschikt voor een flat, mensen die niets aan opvoeding van de hond willen doen of onzekere mensen. Een kangal is ook niet geschikt voor mensen die zeggen dat ze het zelf wel uitzoeken. Leer je kangal wat je van hem of haar verwacht.  Terrein bewaking, beschermen van vee daar zijn ze goed in. Een kangal is een handvol werk waarvoor je een trouw maatje terug krijgt. Wij zoeken mensen die onze aanleg en zelstandigheid respecteren. Kan jij ons een veilig thuis bieden? Dan willen wij je graag ontmoeten