leerzame webinars

Geregeld geven we een aantal webinars waarin we tips en tricks delen.

Hou de website of socials in de gaten voor de volgende serie. Zo vergroot je je kennis, en help je ons om het leven van vergeten honden een stukje beter te maken. Honden, zoals Soof. Lees haar inspirerende verhaal >>

We hebben 2 typen webinars; voor hondenprofessionals en voor eigenaren.

Hondenprofessional
Onze groene webinars zijn specifiek gericht op instructeurs, maar ook als je nog geen instructeur bent, kun je je met volle vertrouwen aanmelden. Hoewel iedereen er iets van kan opsteken, is de inhoud gericht op instructeurs.

Hondeneigenaren
Onze paarse webinars zijn speciaal ontworpen voor hondeneigenaren en zijn gebaseerd op positieve bekrachtiging. We leggen de nadruk op het aanleren van nieuw gedrag, zonder druk uit te oefenen op eigenaren of honden. Bij ons vind je geen dreigende toon of strakke blikken bij ‘fouten’. We benaderen dit met rust en leren op een kalme manier nieuw gedrag aan. Daarnaast behandelen we diverse veiligheidsaspecten. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen.

Onderstaand webinars die we al een keer aangeboden hebben. Heb jij een wens voor een webinar? Laat het ons weten!

Yvette van Veldhuijsen
De webinars worden gegeven door Yvette van Veldhuijsen, de oprichter van Stichting Alert Hondenopvang en HondVeiligNederland. Yvette is een ervaren instructeur en gedragstherapeut, die lesgeeft bij Tinley, Dierenlot en (V)MBO-scholen. Meer informatie >>

Agressie naar mensen

Veel mensen wiens hond dit doet schamen zich erg. Durven geen hulp te zoeken. Leer hier mee om te gaan. Welke vormen van dit gedrag zijn er? Wat kan je hier aan doen. Hoe houd je het veilig?

Uitvallen naar fietsers en auto’s

Ook weer zo’n probleem dat vele oorzaken kan hebben. Wij leren je welke oorzaken er zijn en geven je tips hoe jij hiermee aan de slag kunt.

Hierkomen

Weet jij wat de meest gemaakt fout is bij het hierkomen?  Stap 1 word over geslagen!  Weet jij ook wat de chipknip ( sorry voor de jongere generatie) te maken heeft met het hierkom commando?

Trekken aan de lijn

Waarom doet je hond dit eigenlijk? Het is toch voor beiden heel vervelend? Hoe kan je hier mee omgaan?  Wat zijn er voor hulpmiddelen en wat zijn de voor en nadelen.

Niet alleen kunnen zijn

Een probleem wat bijna 50% van de hondeneigenaren herkent: een hond die niet alleen kan zijn.
In dit webinar bespreken we hoe het kan dat de ene hond wel alleen kan zijn, en de ander niet. En we geven tips om dit probleem te voorkomen, en wat kan je doen om het voor de hond makkelijker te maken.

Bewegingscheck hond (eigenaar)

Als je niet ziet dat je hond pijn heeft ga je ook niet naar de dierenarts is onze stelling. Wij leren je graag beter te kijken naar het bewegingspatroon van je hond. Met simpele tips die je vandaag al kan toepassen, incl filmpjes. Hoe doe je zo’n check? En waarom is het belangrijk dit te filmen.

Bezoek ontvangen

Tring, ow help, de bel! Pfff stress wat eerst? De hond vangen die blaffend uit zijn plaat gaat of toch maar de deur open doen? Gaat het bij jouw ook zo? Of springt je hond het bezoek van de sokken? Het kan echt anders! Kost het veel moeite nee, vaak een net iets andere manier van trainen. Hoe? Kijk snel mee!

Agressie naar andere honden

We begrijpen dat het heel vervelend is wanneer jouw hond agressie vertoont naar andere honden. Tijdens dit webinar leer je waar dit gedrag vandaan kan komen. En heel belangrijk: Wat je er aan kan doen en hoe je veiligheid kan creëren.

Bewegingscheck hond (instructeurs)

Leer kijken naar het bewegingspatroon van de honden in jouw cursussen. Leer hoe een goede check uit te voeren en hoe je cursisten kan leren ook zelf beter te gaan kijken naar het bewegingspatroon van hun hond.

Oud Hollandse spelletjes

Tijdens dit webinar leer je alles over de speciale hondenversies van ganzenborden, biljarten, sjoelen en zaklopen.
Na afloop krijg je een ganzenbord spel per e-mail toegestuurd met daarbij diverse opdrachtenlijsten voor diverse niveaus zodat je dit in eigen lessen in kan voegen.

Test de kennis over stress signalen bij honden bij jouw cursisten

Door dit soort spellen te doen vergroot je de kennis over stress signalen. Je toetst direct in de praktijk hoeveel mensen hierover weten. Dit helpt je cursisten hun hond veilig te houden.