leerzame webinars

Vergroot je kennis en help daarmee de vergeten honden!

Honden, zoals Soof. Lees haar inspirerende verhaal >>

Geregeld geven we leerzame webinars voor hondeneigenaren en professionals in de hondenwereld. Volg de socials en de homepage voor nieuwe data!

We hebben 2 typen webinars; voor hondenprofessionals en voor eigenaren.

Hondenprofessionals – € 25 per webinar
Onze groene webinars zijn specifiek gericht op instructeurs, maar ook als je nog geen instructeur bent, kun je je met volle vertrouwen aanmelden. Hoewel iedereen er iets van kan opsteken, is de inhoud gericht op instructeurs.

Hondeneigenaren – € 15 per webinar
Onze paarse webinars zijn speciaal ontworpen voor hondeneigenaren en zijn gebaseerd op positieve bekrachtiging. We leggen de nadruk op het aanleren van nieuw gedrag, zonder druk uit te oefenen op eigenaren of honden. Bij ons vind je geen dreigende toon of strakke blikken bij ‘fouten’. We benaderen dit met rust en leren op een kalme manier nieuw gedrag aan. Daarnaast behandelen we diverse veiligheidsaspecten. Je hebt uiteraard de mogelijkheid om vragen te stellen.

 

Yvette van Veldhuijsen
De webinars worden gegeven door Yvette van Veldhuijsen, de oprichter van Stichting Alert Hondenopvang en HondVeiligNederland. Yvette is een ervaren instructeur en gedragstherapeut, die lesgeeft bij Tinley, Dierenlot en (V)MBO-scholen. Meer informatie >>

Agressie naar mensen

Veel mensen wiens hond dit doet schamen zich erg. Durven geen hulp te zoeken. Leer hier mee om te gaan. Welke vormen van dit gedrag zijn er? Wat kan je hier aan doen. Hoe houd je het veilig?

Muilkorf

Een muilkorf is niet alleen voor honden met agressie problematiek, maar ook voor honden die van straat eten, of vervanging van een kap bij verwondingen en in sommige vakantielanden verplicht om te dragen.
Ook voor nare/enge dierenarts handelingen kan een muilkorf de dierenarts, de assistente, de eigenaar en de hond zelf veilig houden. Wel zo’n fijn idee. Maar hoe leer je hem zo fijn mogelijk aan?

Bezoek ontvangen

Tring, ow help, de bel! Pfff stress wat eerst? De hond vangen die blaffend uit zijn plaat gaat of toch maar de deur open doen? Gaat het bij jouw ook zo? Of springt je hond het bezoek van de sokken? Het kan echt anders! Kost het veel moeite nee, vaak een net iets andere manier van trainen. Hoe? Kijk snel mee!

Agressie naar andere honden

We begrijpen dat het heel vervelend is wanneer jouw hond agressie vertoont naar andere honden. Tijdens dit webinar leer je waar dit gedrag vandaan kan komen. En heel belangrijk: Wat je er aan kan doen en hoe je veiligheid kan creëren.

Hond en wolf

De wolf komt op steeds meer plekken in Nederland voor. Weet jij wat dit betekent voor je erfhonden? Maar ook voor wandelingen met je hond?
Yvette vertelt je er alles over. Zij was de eerste die met haar 2 honden een kudde beveiligde tegen de wolven.

Uitvallen naar fietsers en auto’s

Maandag 25 maart 2024
19.00 uur

Ook weer zo’n probleem dat vele oorzaken kan hebben. Wij leren je welke oorzaken er zijn en geven je tips hoe jij hiermee aan de slag kunt.

Bench aanleren

De een vindt het een onding, de ander vindt het heerlijk. Feit is dat een bench al dan niet met een puppyren zorgt dat je even je handen vrij hebt. Zonder dat de pup zichzelf in gevaar brengt door aan snoeren te gaan kauwen o.i.d.. Wil jij leren hoe je de bench op een leuke manier kan aanleren?

Blaffen in de tuin

Voor jezelf en de buren vervelend gedrag, maar voor de hond volstrekt normaal. Voor veel eigenaren reden om tegen de hond uit hun dak te gaan.
Waarom doet de hond dit? En hoe kan je dit nu zo rustig mogelijk ombuigen?
Wij wensen baas, hond en buren een heerlijke buiten zomer!

Bewegingscheck hond (instructeurs)

Leer kijken naar het bewegingspatroon van de honden in jouw cursussen. Leer hoe een goede check uit te voeren en hoe je cursisten kan leren ook zelf beter te gaan kijken naar het bewegingspatroon van hun hond.