Ollie

Leeftijd
1 jaar

Geslacht
Reu

Formaat
Middel (35-55 cm)

Ras: Springer spaniel
Herplaatskosten: 300
Reden herplaatsing: overig
Gecastreerd: Nee
Vacht: langharig

Thuissituatie

Kinderen: Kan niet met kinderen
Katten: Nee
Honden: Ja
Alleen zijn: Ja, een paar uurtjes
Traplopen: Ja
Tuin of erf: Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging: Heel actief
Aanhankelijk: Ja
Gehoorzaam: Ja
Jachtinstinct: Ja
Allemansvriend: Nee
Speels: Ja
Waaks: Nee

Feiten

Paspoort: Ja
Gevaccineerd: Ja
Gechipt: Ja
Lichamelijke afwijkingen: Nee
Medicijnen: nee
Speciaal voer: Nee
Aandachtspunten: ja
Kan in auto: Ja

Toelichting

Ollie heeft zich bij het vorige gezin misdragen, door een harde training is dit erg uit de hand gelopen. Wij zijn met rust en beleid al een heel eind met hem gekomen. En zoeken iemand die dit voort kan zetten.

De herplaatskosten zijn 350 euro.

Ollie gaat niet gelijk met mensen mee. In het geval van Ollie verwachten wij dat mensen zeker 2 keer komen wandelen, trainen etc zodat men een goed beeld heeft wat er wel en niet kan met deze druktemaker.

Ollie

Omschrijving

Ollie is me er een!

Zoals een springer spaniel betaamd is het een druktemaker. Maar Ollie is wel een druktemaker met een gebruiksaanwijzing. Die gebruiksaanwijzing is met name rond om de bench in huis. De bench in de auto is geen probleem. Maar de bench in huis is een issue voor hem. Uiteraard kunnen we laten zien hoe wij daar mee om gaan.

Buiten dit is Ollie een actieve hond die van rennen houd, van zijn neus gebruiken en van trainen.

Wij zoeken voor Ollie iemand die rustig en duidelijk is. Zich niet door Olie van streek laat brengen. Ollie kan erg grommen als je aan zijn benchdeurtje zit. Echter dus alleen aan de benchdeur in huis. Ollie is prikkel gevoelig en heeft duidelijkheid nodig en een balans in activiteiten en rust.

We zijn niet op zoek naar iemand die denkt Ollie met harde hand in het gareel te krijgen. Dat is namelijk al geprobeerd waarna het volledig is geescaleerd met Ollie. Door rust kunnen we nu gewoon het deurtje van de bench open doen zonder dat hij zo overstuur raakt dat hij zich genoodzaakt zag om te dreigen.

Gezien dit verhaal vinden wij Ollie ongeschikt voor een gezin met kinderen of oudere mensen die niet goed te been zijn. ja hij ziet er schattig uit maar het is ook 2 handen vol werk. Super leuk als je een uitdaging zoekt. Ollie kan gewoon los in het bos en komt prima als je hem roept.

Er is nooit jachttraining met hem gedaan, hij komt wel uit bejaagde ouders. Ollie heeft geen stamboom, zijn fokker is wel bekend. Er zijn mooie rontgenfoto’s van Ollie zonder aantekeningen dat er iets mis is met zijn gewrichten. We zoeken eigenlijk gewoon een semiprof die lekker met hem aan de gang wil gaan.