Yara

Leeftijd
3 jaar

Geslacht
Teef

Formaat
Middel (35-55 cm)

Land van herkomst
Curacao

 (kan niRas: westpointer
Herplaatskosten: 300
Reden herplaatsing: Kan niet met kinderen
Gecastreerd: Ja
Vacht: kortharig

Thuissituatie

Kinderen: Kan niet met kinderen
Katten: Nee
Honden: Onbekend
Alleen zijn: Ja, een paar uurtjes
Traplopen: Ja
Tuin of erf: Niet noodzakelijk

Karakter

Beweging: Gemiddeld
Aanhankelijk: Ja
Gehoorzaam: Ja
Jachtinstinct: Ja
Allemansvriend: Nee
Speels: Ja
Waaks: Nee

Feiten

Paspoort: Ja
Gevaccineerd: Ja
Gechipt: Ja
Lichamelijke afwijkingen: Nee
Medicijnen: nee
Speciaal voer: Nee
Aandachtspunten: ja (kan niet met kinderen en andere honden)
Kan in auto: Ja

Toelichting

Yara’s vorige eigenaren hebben een kinderwens.

Yara

Omschrijving

Yara is erg baas gericht. Ze is in het wild geboren en als pup in het asiel gekomen. Ze heeft al 1,5 jaar in Nederland gewoond en moest weg ivm kinderwens eigenaren. Yara kan op straat op enige afstand kinderen passeren maar in huis word ze er zenuwachtig van.

Ze kan wel wennen aan onbekende honden. Hier kan ze prima met onze stafford overweg. Met de andere honden gaat het wel maar die mogen van haar best weg zeg maar. Komt ze onbekende honden tegen wil ze die graag weg blaffen. Wandelen in een losloopgebied waar andere honden naar haar toe kunnen komen is niet haar ding daar wordt ze erg gestresst van. Wij laten haar hier los op overzichtelijke paden waarbij we andere honden kunnen zien aan komen. Ze luisterd prima naar het commando hier.

Yara doet graag spelletjes met haar baas, houd heel erg van rennen en wandelen dus ik denk dat canicross erg leuk voor haar is. Ze is graag bij haar mensen en is een echte zonaanbidster.

Yara kan prima alleen thuis zijn.

Haar nieuwe baas houd van wandelen, heeft geen kinderen, of katten. Eventueel 1 andere hond waar het mee zal moet klikken. Ze geniet er van in het zonnetje liggen binnen of buiten dus een thuis is fijn.

Al onze honden gaan niet mee op de eerste date! Schrijf een leuk mail met wat jij hem zou kunnen bieden. Denken wij dat het een voor hem passende situatie zou kunnen zijn dan kunnen we een afspraak maken. Kom rustig kennis maken, ga met hem wandelen etc. daarna denken wij er van beide kanten goed over na het is geen broodje van de bakker. Onze insteek is dat nieuwe baas en hond bij elkaar moeten passen en gelukkig moeten worden van en met elkaar. Al onze honden gaan weg met een herplaatscontract met daarin een proefperiode.