Organisatie & Bestuur

Hond Veilig Nederland kan niet bestaan zonder een goed bestuur op de achtergrond. Daarom stellen wij de bestuursleden graag aan je voor.

De taken van het bestuur zijn als volgt onderverdeeld

Marco Unger: Voorzitter

Sandra van Zeyl: Penningmeester

Yvette van Veldhuijsen: Algemeen bestuurslid

Danny Holterman: Algemeen bestuurslid  

Isabelle Sternheim: Algemeen bestuurslid

Yvette van Veldhuijsen

Ik ben Yvette en bestuurslid van Stichting Alert hondenopvang omdat ik geloof dat opvangen anders kan, dan op dit moment gebruikelijk is in Nederland. Een opvang die huiselijk is met meer aandacht voor de hond, waarbij ook goed gekeken wordt waar de hond uiteindelijk weer naartoe moet; de maatschappij. Volgens mijn visie helpt het honden niet om ze weinig tot geen contact te laten hebben met andere honden en mensen of ze prikkelarm te houden. Aangezien dit geen positieve bijdrage levert aan het herintreden in de maatschappij. Uit onderzoek blijkt dat veel van het probleemgedrag bij honden een medische oorzaak heeft, ik vind het belangrijk dat dit goed in kaart gebracht wordt voordat de hond verder geholpen kan worden. De belangrijkste graadmeters hierin moeten dan ook het welzijn van de hond en het veilig kunnen houden van de hond in de maatschappij. Hierin voorlichting geven vindt ik een belangrijke taak van een opvang zodat het aantal honden dat opvang nodig heeft verkleind kan worden. Het mooiste doel wat we naar mijn inziens zouden kunnen behalen is het overbodig maken van onze opvangen en dat elke hond vanaf de start op de juiste plek beland. Ik vind het jammer dat we als maatschappij steeds verder van de natuur en de dieren af raken, hier zou ik dus ook graag een verschil in willen maken. Mens en dier kunnen veel van elkaar leren en elkaar versterken. Ik hoop dus zo een verschil te maken voor de toekomst.

Marco Unger

Mijn naam is Marco Unger en ik ben sinds juli 2022 bestuurslid bij Stichting Alert. Ik ben een groot dierenvriend en zet me graag in voor organisaties die dierenwelzijn hoog in het vaandel hebben. Zo ben ik ook bij Stichting Alert terecht gekomen. Als groot hondenliefhebber voel ik me helemaal thuis en sta volledig achter de missie van de stichting. Ik hoop door mijn bijdrage een verschil kunnen maken voor honden die het niet zo getroffen hebben in het leven.

Isabelle Sternheim

Mijn naam is Isabelle Sternheim en ik ben bestuurslid bij Stichting Alert. Ik ben na mijn studie Antropologie terecht gekomen in de duurzaamheidswereld. Mijn privé- leven wordt gedomineerd door mijn liefde voor honden. Zwarte honden, witte honden, bruine honden, grote honden, kleine honden, werkhonden, schoothonden, rashonden, zwerfhonden, ze hebben allemaal mijn interesse.

De combinatie mens- hond is mijns inziens een gouden combinatie maar daar kan ook veel fout gaan. Meestal door onvoldoende kennis en/of vooroordelen van de mens. De hond trekt dan meestal aan het kortste eind. Ik zet mij graag in voor Stichting Alert waar dagelijks dieren binnenkomen die zonder voldoende aandacht en onderzoek tussen wal en schip vallen. Trots dat ik via Stichting Alert, een organisatie die zich baseert op inzichten uit de wetenschap en ervaring een steentje kan bijdragen.

Sandra van Zeyl

Mijn naam is Sandra van Zeyl en ik kom uit Apeldoorn. Ik ben opgegroeid met dieren en ben 6 jaar geleden bij Stichting Alert terecht gekomen. 

Het betekent veel voor mij om samen met andere gepassioneerde vrijwilligers ons in te zetten voor de honden die bij Stichting Alert aangemeld worden, met als doel met veel aandacht en grondig onderzoek deze weer een mooie toekomst te bieden!