snoet

Snoet, Engelse stafford

Herplaatskosten: € 350

Algemene info
Ras: Engelse stafford
Leeftijd: 1 jaar (27-10-2022)
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Nee
Formaat: Middel
Vacht: Kort

Thuissituatie
Kinderen: Ouder dan 12 jaar
Katten: Nog niet bekend
Honden: Liever niet
Alleen zijn: Is nog lastig
Traplopen: Nee
Tuin of erf: Altijd fijn
Kan in auto: Ja

Karakter: onbesuisd, ongeremd, lief maar ook heel bang buiten
Beweging: Veel
Aanhankelijk: Ja
Gehoorzaam: Voordat hij kwam niets geleerd
Jachtinstinct: niet bijzonder
Allemansvriend: Ja iedereen wil hij een zoen geven
Speels: Ja
Waaks: hij wijst iedereen die lief is de weg naar binnen.
Agressie: nu nog 0,0 al is dat bij een jonge stafford geen garantie dat het zo blijft
Trekken aan de lijn:  Ja omdat hij het loei spannend vindt buiten

Bijzonderheden
Speciaal voer: Ja
Medicatie: Ja, angstremmers

Snoet, een angstige Engelse stafford

Snoet is in Servië geboren en door een Nederlandse fokker van Engelse staffords die in Hongarije woont, verkocht aan een Nederlandse meneer die hem in Hongarije heeft opgehaald. Sorry, een ingewikkeld verhaal.

Het verhaal van zijn vorige eigenaar, waar Snoet slechts een paar dagen is geweest.

De hond is overal bang voor. Als je hem een tuigje om wil doen, wordt hij al bang. Als je hem aan de lijn doet wandelt hij het liefst dicht tegen je aan en is heel gestrest, hij snuffelt niet en verstijft bijna de hele wandeling. Hij is niet bezig met wat mijn vorige honden deden en wat alle honden horen te doen namelijk lekker snuffelen en verkennen en lekker lopen.

Wat me ook opvalt is dat het lijkt alsof hij bang voor me is, hij is heel erg op zijn hoede en als ik per ongeluk een plotselinge beweging maak schrikt hij zich dood en schaatst over de laminaat vloer! Het gevolg is dat ik op eieren loop omdat in bang ben dat ik hem laat schrikken, hij heeft al angsten genoeg.

Toen ik eenmaal thuis was en een nacht goed geslapen had, schrok ik van mezelf en schaamde ik me ook al heel snel dood! Ik heb deze beslissing genomen met mijn emotie en duidelijk niet met mijn verstand waar ik me heel erg voor schaam. Maar dan nog moet deze hond zo snel mogelijk hulp krijgen.

Normaal ben ik niet een persoon die dit soort dingen doet en er ook in trapt, want dit is overduidelijk een broodfok hond. Hij moet alles nog leren en gesocialiseerd worden, want anders zie ik het somber in voor hem. Ik kan hem die hulp niet bieden want ik ben geen hondengedragstrainer en jullie met jullie team wel!

Het voordeel is denk ik dat het een jonge hond is. Misschien is zijn gedrag dan nog om te keren en kan het nog een fijne hond worden! Ik hoop dat jullie deze noodkreet serieus nemen en contact met mij willen opnemen want ik weet anders echt niet wat ik moet doen!

Dat deden wij en hebben Snoet daarom liefdevol opgenomen. En Snoet is inderdaad bang. Heel bang voor alles buiten. Het lijkt of hij nooit eerder dan in Nederland buiten is geweest. Hij vindt mensen geweldig. De andere honden hier meer dan leuk. En rolt er op een normale Engelse stafford manier tegenaan, onderdoor en overheen. Persoonlijke zones daar doet hij niet aan.  Snoet wil heel graag zijn best doen, koekjes en vooral ook lieve woorden en aaitjes verdienen. Snoet is nog niet zindelijk dit vanwege zijn angst om naar buiten te gaan. Er zit absoluut veel vooruitgang in maar het is nog “work in progress”. Sinds hij gedragsmedicatie krijgt, gaat dit wel stukken beter en zou ik zeggen hij is 80% zindelijk. Wij hebben voor de zekerheid wel zijn urine laten controleren en een buikecho laten maken. Dood en doodeng vond hij het. Hij lag op zijn rug te shaken op de echotafel maar heeft 0.0 agressie laten zien.

Als andere honden hem hun grenzen heel duidelijk vertellen dan accepteert hij dat. Ook als wij hem vertellen dat hij bij een hond weg moet gaan, doet hij dat braaf. Hij is heel graag dicht bij je. Dat vindt hij het veiligst. Bezoek vindt hij fantastisch, ook daarbij geen persoonlijke zones als het aan hem ligt.  Ook hier wordt aan gewerkt.

Hij heeft goed geleerd om op zijn kleedje te gaan als er een Nina Ottosson puzzel wordt gevuld. Dat moet nu nog uitgebouwd worden naar blijven liggen als er bezoek komt en dan pas rustig begroeten. Snoet wandelt aan de lange lijn in het losloopgebied. Daar vindt hij het fantastisch om andere honden te ontmoeten, maar ook hier geen oog voor persoonlijke zones dus vandaar aan de lange lijn.  Gaat hij zonder de andere honden naar het bos, dan is het enger. Het ontmoeten van andere honden, reu of teef, helpt hem over zijn angst heen. Autorijden vindt hij voorin leuk, maar achter in de bus in de bench en in het donker, dat is geen feestje voor onze Snoet. Net als aanlijnen, dat blijft een ding voor onze Snoet. Gelukkig is hij binnen super blij en gezellig, waardoor het leven voor hem nog leuk is.

Snoet heeft een stamboom maar er mag niet mee gefokt worden in verband met zijn angst.  Wij zullen Snoet vermoedelijk laten steriliseren als hij plaatsbaar is. Dan houdt hij wel zijn hormonen, zodat hij niet nog angstiger wordt, maar is wel onvruchtbaar. Bange reuen worden door castratie vaak nog banger en kunnen dan angstagressie gaan ontwikkelen. Dat willen wij natuurlijk niet!

 

Snoet heeft nog een hele weg af te leggen en is nu nog niet plaatsbaar. Geregeld plaatsen we filmpjes van Snoet op de socials, zodat iedereen zijn vorderingen kan volgen.