Mini

Mini - kangal

Leeftijd
6 jaar

Geslacht
Teef

Formaat
Zeer groot

Ras: Kangal
Herplaatskosten: 300
Reden herplaatsing: Weglopen
Gecastreerd: Ja
Vacht: kortharig

Thuissituatie

Kinderen: Kleine kinderen gewend
Katten: Moeizaam
Honden: Wisselend
Alleen zijn: Ja, een paar uurtjes
Traplopen: Ja
Tuin of erf: Ja, noodzakelijk

Karakter

Beweging: Gemiddeld
Aanhankelijk: Ja
Gehoorzaam: Ras specifiek
Jachtinstinct: Wisselend
Allemansvriend: Ja
Speels: Soms
Waaks: Ja

Herplaatskosten zijn 300 euro

Mini

Mini is zeer vriendelijk maar mensen, ook op eigen terrein.  Mini is natuurlijk erg groot  ca 80 hoog en heeft een grote draaicirkel. Hierdoor kan ze mensen die niet vast ter been staan per ongeluk omduwen. Mini is waaks als ze op de weg kan kijken. Dan blaft ze iedereen aan die langs komt.  Bezoek is van harte welkom.

Buitenhuis kan Mini prima langs andere honden lopen en heeft ze er weinig interesse in. In huis is ze wisselend en kan ze met sommige honden prima, andere niet.  Mini is gewend aan samenwonen met pony’s en varkens.  Ze jaagt achter pluimvee aan. Mini is graag buiten maar houdt ook enorm van gezelligheid. Als die er niet is gaat Mini op zoek naar gezelligheid en probeert ze uit te breken. Mini kan deuren openmaken.

In het verleden is ze vaak de hort op gegaan door gebrek aan uitlaten en gezelligheid zonder daarbij iemand kwaad te doen maar een hond hoort niet in haar eentje op straat dat is gevaarlijk voor haarzelf en verkeer.  Mini wandelt graag mee aan de lijn en is op zijn tijd in voor gekkigheid en een rondje rennen. De vorige eigenaar had haar vaak los, wij hebben er voor gekozen om haar aan de lijn uit te laten. In het bos aan de flex-lijn. Nu ze aan het afvallen is wordt ze weer fitter.

Mini heeft graag enige inbreng in de wandeling. Ga je een kant op die haar niet bevalt gaat ze stil staan of zelfs liggen. Een paar uur alleen blijven is geen probleem als je een lekkere mand voor haar hebt.  Bij de dierenarts is Mini heel braaf.  De auto in gaan was in het verleden een ding maar inmiddels weet ze dat we met de auto naar het bos gaan dat veranderde de zaak. Bij ons stapt ze er nu zo in.  Let op Mini moet terug van 80 naar 60 kilo maar blijft dus een flinke hond. Voer, dierenartsmedicatie en narcoses gaan op gewicht. Mini is dus flink duurder in onderhoud dan een gemiddelde hond.