joep

Joep, een Roemeense mix

Herplaatskosten: € 350

Algemene info
Ras: Mix uit Roemenië
Leeftijd: ± 3 jaar
Geslacht: Reu
Gecastreerd: Ja
Formaat: Middel
Vacht: Halflang

Thuissituatie
Kinderen: Ouder dan 12 jaar
Katten: Nog niet bekend
Honden: Ja
Alleen zijn: geen probleem na wennen in nieuw thuis
Traplopen: Nee
Tuin of erf: Altijd fijn
Kan in auto: Ja

Karakter
Beweging: Gemiddeld
Aanhankelijk: Ja
Gehoorzaam: Ja maar kan beter
Jachtinstinct: niet bijzonder
Allemansvriend: Heeft in het verleden gegromd naar vreemde mensen maar hier is het geen probleem
Speels: Ja
Waaks: Soms blaffen

Bijzonderheden
Speciaal voer: Ja
Medicatie: Nee

Joep, een Roemeense mix

Joep is afgestaan omdat hij gromde naar de demente echtgenoot van de eigenaresse. Joep was bang van deze meneer. Mogelijk door de wat andere bewegingen en gelaatsuitdrukkingen waarna hij over ging tot dreigen.
Joep zijn eigenaresse was niet in staat Joep hierin goed te begeleiden en zij wilde logischerwijs haar man, die in een tehuis zit, graag zo veel mogelijk nog thuis hebben. Bij de zoon van de eigenaresse waren er ook geen problemen met Joep.

Toen wij Joep ophaalden bij de eigenaresse, gromde hij wel naar mij en dreigde hij mijn inziens vooral door gebrek aan begeleiding van de eigenaresse.  De stichting die Joep naar Nederland heeft gehaald weet dat Joep hier zit en is bij hem betrokken.
Joep heeft buitenaf gewoond dat ging helemaal prima. Joep houdt meer van rust dan drukke omgevingen en drukke mensen.

Hier geeft Joep geen problemen met onbekende mensen. Uit voorzorg zorgen wij er wel voor dat Joep nooit als eerste bezoek begroet. Dat wij er bij zijn en bezoek betekent voor Joep inmiddels dat hij koekjes van ons krijgt.
Ik kan mij voorstellen dat hij bezoek dat bijvoorbeeld op krukken loopt, in rolstoel zit, spasmes heeft nog wel eng vindt. Wij trainen op zo veel mogelijk verschillend bezoek en verschillende mensen op straat ontmoeten.

Joep is een heerlijke hond om mee te wandelen. Daar heeft hij ook de bouw voor dus lange wandelingen in een rustig bos zijn helemaal zijn ding. Joep speelt met mensen die hij vertrouwt graag met zijn bek. Daar is hij dan heel voorzichtig mee. Hij doet dan op zijn rug liggend zijn open bek om je pols, je arm zonder je pijn te doen om je te vertellen dat hij erg graag verder geaaid wil worden. Doe je dat niet, en sta je op dan is het ook oké.  Aai je Joep dan geeft hij enerzijds aan dat hij het fijn vindt zo iets en dat hij graag wil dat je door aait, anderzijds vindt hij het ook nog eng en laat hij behoorlijk wat stress signalen zien.

Daarom is het geen hond voor bij kleine kinderen of als eerste hond. Je moet bekend zijn met stress signalen zodat je Joep en jezelf veilig kan houden. Dit is bij Joep niet heel erg moeilijk maar wel erg belangrijk voor alle partijen. Wij vinden het bijna de ideale hond.  Joep kan prima met andere honden, maar in huis is hij wel een beetje jaloers en wil hij andere honden weggrommen bij degene die hem aait of iets lekkers geeft. Daarom denken wij dat Joep meer passend is in een huishonden zonder honden of met 1 stabiele teef.

Joep komt hier steeds meer los. Hij ligt graag aan je voeten te slapen als je op de computer aan het werk bent. Als je heen en weer loopt blijft hij rustig liggen.  Je vergeet dan bijna dat hij er ligt. Daardoor is er ook een keer per ongelijk op zijn staart gestaan. Dit leidde niet tot bijten. Hij begint mensen inmiddels meer te vertrouwen.

Hij krijgt op dit moment Royal Canin hypoallergenic omdat hij met buikpijn kwam. Hij doet het hier goed op qua ontlasting, al eet hij het niet super graag. We zijn nog aan het zoeken naar het voer waar hij het het beste op doet.