Regel uw nalatenschap goed

Elke maand ontvangt Stichting Alert hondenopvang vele noodoproepen, en wel zo’n 100 a 150 per maand! Honden die in de knel zitten, soms al gebeten hebben, baasjes die zich geen raad weten, kinderen die in gevaar zijn. Vergeten honden zijn honden die nergens anders geholpen worden.

Stichting Alert hondenopvang heeft de kennis om deze honden, eigenaren en de maatschappij te helpen, alleen heeft Stichting Alert beperkt plek. Op dit moment kan zij door ruimtegebrek max 8 honden tegelijk opvangen. Er is dringend geld nodig om een grotere opvang locatie te kopen. Stichting Alert is een kleine, hands-on organisatie waardoor u verzekerd bent dat het geld daar komt waar het zo hard nodig is.

Wie is stichting Alert hondenopvang en wat doet zij voor de honden.

Welzijn van honden en de een veilige maatschap is voor de stichting enorm belangrijk.  Onder de paraplu van Stichting Alert hondenopvang zijn zij gestart met Hond Veilig Nederland en onder deze naam werken ze in het belang van elke hond die op hun pad komt en niet alleen de opvanghonden. Ze bekijkt hierin goed hoe ze het welzijn kan verbeteren van deze honden. Hebben ze hondentraining nodig, een gezondheidscontrole of een stabiele leefomgeving om in te verblijven tot ze herplaatst kunnen worden, Stichting Alert zorgt hier allemaal voor. Jonge en oude honden van elk ras. Alles wordt ten alle tijden goed overwogen, bekeken en per hond passend gemaakt. Met name de vele honden met niet herkende pijn maakt dat de mensen van Stichting Alert graag een stap harder zetten. Het moet anders, het kan anders!

Naast de opvang van moeilijk te herplaatsen honden, denk ook zeker aan zwangere honden, honden met een trainings-, opvoedingsachterstand zorgt Stichting Alert voor educatie. Doordat de trainers van Stichting Alert up-to-date blijven met hun kennis en kunde geven ze dit maar al te graag door aan collega professionals maar ook aan eigenaren en hun honden om problemen te voorkomen.

Om dit te kunnen (blijven) doen heeft Stichting Alert financiële ondersteuning nodig. Giften bij leven zijn altijd welkom, maar ook is uw nalatenschap meer dan welkom. In deze folder beschrijft Stichting Alert de mogelijkheden voor uw nalatenschap en hopen wij u enthousiast te maken om de stichting deze gift te gunnen. De honden die de stichting helpt zijn u hier heel dankbaar voor.

Wat doet Stichting Alert hondenopvang met uw gift?

De honden die in de opvang zijn kosten gemiddeld genomen €250,- aan levensonderhoud alleen al (bron: www.licg.nl). Dat wil zeggen dat hiervan hun eten wordt betaald, ze een warme mand hebben en dat de mensen van Stichting Alert deze honden goed kunnen verzorgen. Helaas is er meer nodig bij de meeste honden die bij de stichting binnen komen. Denk hierbij aan een gezondheidsonderzoek wat al snel rond de paar honderd euro kost en de nodige training. Aangezien Stichting Alert geen ondersteuning krijgt van de overheid, dit omdat de stichting landelijk werkt in plaats van lokaal, heeft de stichting extra ondersteuning hard nodig. Hopelijk kunnen we ook op u rekenen?

Help een dier met uw nalatenschap

Alles goed regelen voor de toekomst geeft een gerust gevoel. Door Stichting Alert hondenopvang te steunen met uw nalatenschap schept u een mooie toekomst voor vele honden. U maakt de maatschappij veiliger omdat honden met pijn, maar zo kunnen bijten. Zo kunt u bijdragen aan dierenwelzijn nu en in de toekomst.  Ook kan Stichting Alert bij uw overlijden, de zorg voor uw huisdier op zich nemen of als executeur optreden.

Uw nalatenschap aan stichting Alert hondenopvang

Allereerst is het goed te weten dat stichting Alert geen erfbelasting betaalt. Stichting Alert is door de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende instelling (ANBI). Dus als u de stichting iets nalaat dan komt het daar terecht waar u het voor bedoeld heeft. Hulp voor de honden die dit zo hard nodig hebben. Wanneer u aan familie of vrienden nalaat dan moeten zij wel erfbelasting betalen over het bedrag wat zij ontvangen. Het percentage van de erfbelasting is afhankelijk van de hoogte van de erfenis en in welke groep zij vallen. De tarieven voor erfbelasting worden ieder jaar opnieuw vastgesteld door de belastingdienst. U kunt een overzicht van de tarieven en vrijstellingen van dit jaar bij de Belastingdienst opvragen. Stichting Alert adviseert u om contact op te nemen met een fiscaal adviseur of de Belastingdienst voor uw specifieke situatie.

 

Wat zijn de mogelijkheden?

Testament

In uw testament bepaald uzelf wie uw erfgenamen zijn en aan wie u wat nalaat. Zo kunt u ervoor zorgen dat uw partner, familieleden of vrienden goed achterblijven. Daarnaast kunt u in uw testament een goed doel, zoals Stichting Alert hondenopvang als (mede-) erfgenaam aanwijzen.

Executeur

U kunt in uw testament een executeur benoemen die uw nalatenschap afhandelt. U beschrijft zelf welke taken en bevoegdheden hij of zij heeft. Een executeur kan een familielid of een bekende zijn. Maar u kunt ook ervoor kiezen om dit uit te besteden aan de notaris of Stg Alert hondenopvang.

Een executeur aanwijzen is vooral aan te raden wanneer:

  • U alleenstaand bent en geen kinderen (meer) heeft
  • Uw erfgenamen minderjarig zijn
  • U veel erfgenamen, bezittingen en vermogen hebt
  • U veel legaten in uw testament opgenomen heeft

De executeur behartigt uw belangen na uw overlijden, neemt contact op met de erfgenamen en handelt uw nalatenschap volledig volgens uw wensen af.

Legaat

Wanneer u een (een gedeelte van) een geldbedrag of bepaalde goederen, bijvoorbeeld een auto of een schilderij wilt nalaten, dan kan dit via een legaat. Als u goederen wil nalaten aan Stichting Alert dan zal zij het goed verkopen, zodat met de inkomsten zo veel mogelijk honden geholpen kunnen worden.

Uw notaris kan u verder informeren over de passende mogelijkheden voor uw situatie. Natuurlijk kunt u ook contact opnemen met onze adviseurs hierover. Ook kunt u uw testament eenvoudig online regelen.

Fonds op naam

Een Fonds op Naam laat zich het beste omschrijven als een goed doel binnen een goed doel. Als particulier, maar ook als stichting, bedrijf, familie of vriendenclub kunt u bij leven of via een testament een Fonds op Naam oprichten. Op die manier kunt u de naam van een dierbare, uzelf of van uw organisatie aan het doel verbinden.  Maar het mag ook een anonieme naam zijn. Met een Fonds op Naam draagt u structureel bij aan thema’s die u belangrijk vindt. Denk bij voorbeeld aan opvang van honden, voorlichting om honden en mensen veilig te houden, gezondheidszorg honden, veiligheid op straat.

Waarom een Fonds Op Naam?
Met een Fonds op Naam steun u ons werk op een structurele en persoonlijke manier. Ter nagedachtenis van een dierbare bijvoorbeeld. Of samen met (klein)kinderen. Het voordeel van een Fonds op Naam is dat u uw eigen fonds hebt, zonder dat u een aparte stichting hoeft op te richten. Dit scheelt tijd, geld, administratie en beheer. Ook hoeft u geen bestuur te benoemen. Het doel van het Fonds op Naam moet wel passen binnen de doelstelling van Stg alert hondenopvang. Een fonds op naam kan opgericht worden vanaf 50.000 euro.

Nalatenschap aan Stichting Alert hondenopvang

Wij snappen dat u misschien nog vragen heeft over het nalaten aan Stichting Alert. Of dat u specifieke wensen hebt, welke u graag met ons wil bespreken. Onze adviseurs nemen graag de tijd om samen te kijken naar uw wensen en de verschillende mogelijkheden. Overweegt u om Stichting Alert op te nemen in uw testament? Dan horen wij dit graag van u. U houdt natuurlijk zelf de keuze of/en wanneer u extra informatie hierover wilt ontvangen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer: Of u kunt een email sturen naar; nalaten@stichtingalert.nl

Vervolgens kunt u een afspraak maken met een notariskantoor in uw buurt om daar uw testament te laten opmaken. De notaris kan u adviseren en zorgt ervoor dat alles goed worden vastgelegd. Neem de statutaire gegevens van Stichting Alert mee, zodat de notaris deze in uw testament kan verwerken.

Denkt u erover om Stg Alert hondenopvang op te nemen in uw testament? Dat kan met een legaat, erfstelling of fonds op naam. Kijk op www.nunotariaat.nl en ontdek hoe u dit eenvoudig online regelt.

Persoonlijk advies

Ben u geïnteresseerd in een Fonds op Naam? Wilt u meer weten over de Nalatenschap mogelijkheden? Marco Unger en Yvette van Veldhuijsen geven u graag persoonlijk advies.

Grote gevers, stichtingen en donateurs met een Fonds op Naam willen graag nauw betrokken zijn bij hun schenking of gift. Daarbij willen wij hen graag helpen in een persoonlijk gesprek. Dit kan ook bij u thuis.

Marco Unger

 

06-19963037

 

Yvette van Veldhuijsen

 

06-27337735