hondveiligheidsbewijs

Daar gaan we weer!

Er wordt gekeken of het mogelijk is om agressieve hondenrassen te verbieden. Is dat echt DÉ oplossing? We gaan staffords, herders, pitbulls, rottweilers en andere HR-honden verbieden, want dat zijn agressieve rassen?

Schijnveiligheid

Wij, HondVeiligNederland, vinden dat een schijnveiligheid. Want ook andere rassen, kleine honden kunnen agressief zijn en schade toebrengen. Wij hebben veel akelig materiaal van o.a. labradors, golden retrievers, labradoodles, teckels, bassets, beagles. Dus die gaan we ook verbieden?

Hondveiligheidsbewijs

Wij staan voor een hondveilig Nederland, met zo min mogelijk (bijt)incidenten. Dus we hebben al jaren de wens om een eigenaar een cursus te laten volgen waarin hij hondengedrag in het algemeen en rasspecifiek gedrag leert kennen. Zie het maar als een vaardigheidsbewijs dat je je hond veilig door de maatschappij kunt loodsen. Want net als bij mensen is ook elke hond anders en een individu.

Politieke agenda

We willen weten of er draagvlak is voor ons standpunt en vragen daarom je mening en steun. Ben je het met ons eens, vul dan hiernaast je gegevens in. Mocht er voldoende draagvlak zijn, dan proberen we dit met jullie steun op de politieke agenda te krijgen, dus we hopen op
veel reacties.

Realiteit in ons werk

Dat het niet uit de lucht gegrepen is, zien wij vaak in ons werk. Een week geleden werden we geconfronteerd met een agressieve labradoodle. In onze eigen opvang. Dus we weten echt waar we het over hebben. Sterker nog, onze eigen Yvette is tot 2 keer toe gebeten; 1 keer door een stafford en 1 keer door, jawel, een over het algemeen als lief bekend staand ras, een beagle. Beide keren waren het flinke wonden en de beagle kreeg het zelfs voor elkaar om een flink gat dwars door haar kuit te bijten.

Kennis werkt beter

Wat ons betreft gaan we verder kijken dan een ras en werken we preventief. Goede kennis van een eigenaar leert de eigenaar vroeg de signalen te herkennen en tijdig maatregelen te nemen.

Help je ons om Nederland hondveilig te maken??

Ja, ik geloof in een hondveiligheidsbewijs!

Houd mij op de hoogte van de vorderingen van het hondveiligheidsbewijs

Nieuwsbrief